Til dig, der er 17 år – eller bliver det snart

Fra 1. januar 2017 kan du starte på køreskolen, når du er 16 år og 9 måneder. Før du starter på køreskolen, skal du sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på, at de giver dig lov på din ansøgning om kørekort. Du kan tidligst gå til praktisk køreprøve, når du er fyldt 17 år. Når du har bestået teori- og køreprøve, må du køre bil med en erfaren bilist – fx din mor og/eller far – som ledsager, indtil du er 18 år.

Krav til ledsageren

Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft et dansk udstedt kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt. Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen. Han eller hun må fx. ikke være fuld.

Det er dit ansvar

Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det.

Træn ofte

Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har det godt sammen med, har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og er en mere sikker bilist, når du bliver 18 år og må køre alene.
Når du som 17-årig kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.


TILLYKKE med kørekortet Niels Håber du snart får egen bil – held og lykke med alt det nye i tilværelsen – selvfølgelig alt i første forsøg..

2 likes, 0 comments19 hours ago

Hurra Haddy! kørekort i første hug både teori/ praktisk prøve. vi ses i trafikken. 🤗🤗

3 likes, 1 comments1 day ago

TILLYKKE med kørekortet søde Mathilde I første forsøg selvfølgelig Savner allerede dit gode humør i Skolevognen – alt godt fremover til..

12 likes, 9 comments1 day ago

STORT tillykke med kørekortet Fatih – selvfølgelig i første forsøg – og tak for de hyggelige ture sammen med dig 🤗 Vi ses derude

5 likes, 0 comments4 days ago

Kæmpe stort TILLYKKE til dig Lotte – en meget stor sejr er i hus i første forsøg Jeg vil savne dit gode humør i Skolevognen Held og lykke..

6 likes, 4 comments1 week ago

RING