Til dig, der er 17 år – eller bliver det snart

Fra 1. januar 2017 kan du starte på køreskolen, når du er 16 år og 9 måneder. Før du starter på køreskolen, skal du sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på, at de giver dig lov på din ansøgning om kørekort. Du kan tidligst gå til praktisk køreprøve, når du er fyldt 17 år. Når du har bestået teori- og køreprøve, må du køre bil med en erfaren bilist – fx din mor og/eller far – som ledsager, indtil du er 18 år.

Krav til ledsageren

Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft et dansk udstedt kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt. Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen. Han eller hun må fx. ikke være fuld.

Det er dit ansvar

Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det.

Træn ofte

Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har det godt sammen med, har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og er en mere sikker bilist, når du bliver 18 år og må køre alene.
Når du som 17-årig kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.

#Kørekort Kømpe tillykke med kørekortet til Frieda. Du har kæmpet en brav kamp og i dag blev du belønnet med kørekortet. God vind fremover..

7 likes, 0 comments17 hours ago

#Kørekort Endelig kørekort til Eliane. Du klarede – selv med et dårligt knæ. Du har virkelig kæmpet for det og nu er det ovre. Kørekortet..

2 likes, 0 comments1 week ago

tillykke med kørekortet Kirstine. Alt bestået i 1 hug. du var mega god. Har været nogen dejlige køretimer som jeg har nydt. Kommer til at..

6 likes, 5 comments3 weeks ago

#Kørekort Så blev det til et kørekort til Iben. Du har så meget fortjent dit kørekort, superflot kørt. Stort TILLYKKE herfra.

6 likes, 1 comments3 weeks ago

Så har denne flotte frøken bestået sin køreprøve idag. Takker for mig Helene. du har virkelig skabt meget sjov og glæde ind i bilen. Kommer..

3 likes, 0 comments3 weeks ago

RING