Viborg

Viborg: En god by at tage kørekort i. Sværhedsniveau er medium.

Husk at se kalender for teoridage og du skal også køre 1-2 gange mellem hver teori. Kalender

Hvad tilbyder Viborg?

Lad os først forstå de udfordringer som køreskolerne i Viborg møder, ved af se på Viborgs historie. Viborg er en af de ældste byer i Danmark med over 40.000 indbyggere. Bydelene er delt af Viborg Søerne, altså Nørresø og Søndersø. Selve byen består derfor af to højere liggende bydele som resulterer i flere bakker.  Dette sætte høje krav til eleverne i Viborg og det er derfor vigtigt at lære korrekt håndteringen af disse bakker, såvel som start på bakke og hastighedsregulering.

Har Viborg særlige udfordringer for eleverne?

Du vil som elev i Viborg møde mange rundkørsler samt vekslende vejstørrelser, vejchikaner, den gamle bydel og hældende vejforløb. Vi vil i  Viborg køreskolen derfor have stor fokus på disse elementer, men vil også køre til omlæggende beliggenheder for at opsøge sammenfletninger, vognbaneskift, motorveje mv. som også indgår i dit forløb.
Køreskolen i Viborg oplever også et stor opland og derfor vil nogle ruter eventuelt ligges således at du vil lære turen til og fra din bopæl. Det daglige køremønster for dig, vil i de fleste tilfælde være præget af de samme ruter, og som ny trafikant vil turen fra din bopæl i Viborg eller omegn og til skole eller arbejde være en stor del af dine primære ruter.

Hvordan adskiller Viborg sig fra for eksempelvis Aarhus?

Køreskolen i Viborg vil ikke møde så mange højre vigepligter, sammenfletninger, dobbelt vognbaneforløb, og slet ingen flere sporet svingbaner og indkørsel forbudt tavler. Der vil heller ikke fremgå cykelgader mv. Dette vil dog være blandt de sværere udfordringer under køretimerne i køreskolen i Aarhus.

Vil det være muligt at skifte by under forløbet i Viborg hvis man skal flytte til for eksempel Aarhus?

Alle Køreskoler skal undervise eleverne jævnfører undervisningsplanen, og tros der hersker meget stor forskel i kvaliteten i selve undervisningen mellem vores køreskole og de køreskoler med et dårligt omdømme, vil de stadig skulle følge samme undervisningsplan. Det er derfor altid muligt at skifte køreskole ved for eksempel flytning. Vi anbefaler altid lige at forhøre sig hos os hvis dette skulle blive aktuelt , således vi kan prøve at hjælpe dig med at navigerer rundt om de mere “uheldige” Køreskoler i Danmark.